Besturing

Elke console heeft zo zijn eigen unieke controller(s) of andere manieren om zich te laten besturen. Voordat de huidige generatie consoles op de markt kwamen ging het meer om de originaliteit van de game. Tegenwoordig is ook de manier van besturen een veel besproken onderwerp waar men zich in kan onderscheiden. De besturing is al lang niet meer enkel een joystick met enkele knoppen die je ook op iedere gokkasten spel vind.  Het zijn echt hoogstandjes op zich geworden die ook iets speciaals aan de spellen toevoegen. Zodoende heeft elke console zijn eigen controllers met onderscheidende mogelijkheden. Hieronder vindt je informatie over de besturing van de Xbox360, Wii U en de PS3.

Playstation controller

De playstation heeft al jaren de zelfde vorm in controllers gehouden. Al werd er tijdens de PS3 gespeculeerd over een eventuele verandering van de vorm maar deze werd door de gamers al snel afgekeurd. Het vertrouwde gevoel was weg en men zag geen verbetering in het nieuwe model. Naast een controller die men in de hand houdt heeft men ook een camera uitgebracht. Zodoende kun je spellen spelen waar je zelf de controle in hebt!

Xbox controller

Sins de Xbox360 heeft Microsoft een nieuwe controller gelanceerd, deze wordt nog steeds door velen als de 'perfecte' controller beschouwd. Dit kun je ook zeker afleiden uit het feit dat de Wii pro controller wel erg veel weg heeft van de huidige Xbox controller. Daarnaast heeft ook de Xbox een eigen camera genaamd Kinect. Hierbij kun je niet alleen een spel besturen maar ook het menu!

Wii controller

De Wii heeft enkele controllers, zo is er een controller in de vorm van een afstandbediening genaamd de remote en een losse joystick genaamd de nun chuck. Nu heeft men ook een Wii u Pro controller gelanceerd die versassend veel weg heeft van een Xbox360 controller.